Akupunktur – Hvad er nu det?

10 november 2019 Lykke Holzmann Søby
Akupunktur – Hvad er nu det?

Akupunkturbehandlinger består af at indsætte tynde engangsnåle i huden. Akupunktur bruges til at behandle mange forskellige former for sygdomme, lidelser og smerter. Almindelige lidelser, der reagerer godt på akupunktur inkluderer: gigt, hovedpine, kronisk smerte, kronisk træthedssyndrom, åndedrætsforstyrrelser, hudproblemer og fordøjelsesforstyrrelser. Men der er også mange der får behandling hvis de lider af barnløshed, overvægt eller at de på anden måde føler at deres krop er i ubalance.

Gør det ondt?

Nej, akupunktur skader ikke og gør ikke ondt. Under behandlingen kan du opleve fornemmelser af let prikken, tyngde, let ømhed eller følelsesløshed langs hudkanalen, der stimuleres.

Hvordan fungerer akupunktur?

I henhold til østlig filosofi vil en ubalance eller energi eller blodstrøm føre til sygdomme i kroppen. Akupunkturnålene placeres langs specifikke punkter og kan forbedre vitalitet, blodcirkulation og gendanne den naturlige balance i kroppen.

Hvad kan akupunktur behandle?

Akupunktur har vist sig at have haft succes med at reducere stress, muskelspænding, kronisk smerte (inklusive hovedpine) og hjælpe med at normalisere menstruationsuregelmæssigheder. Hvis symptomet er et resultat af en energiblokering i kroppen, kan akupunktur tilskynde kroppens naturlige helingsrespons. En registreret akupunktør kan behandle mere komplicerede problemer som fordøjelsesforstyrrelser, fertilitetsproblemer, menstruationsuregelmæssigheder, hudproblemer samt smerter og stresslindring.

Kan man få akupunktur sammen med andre behandlingsformer?

Ja. Alle akupunktører der foretager Akupunktur i Skanderborg bruger akupunktur til smertelindring, stressreduktion og som et supplement til kiropraktikpleje.

Kan akupunktur hjælpe mig med at holde op med at ryge?

Akupunktur kan hjælpe med at lette trangen i forbindelse med at holde op med at ryge. Det anbefales at starte med et akupunkturforløb, når du har besluttet at stoppe. Det hjælper også med at afgifte kroppen, hvilket yderligere reducerer lysten til smøgerne.

Steriliseres nåle?

Nye engangsnåle bruges til hver akupunkturbehandling. De fleste behandlinger kræver, at der indsættes 8-10 nåle i en periode på 15 – 20 minutter.

Overvejer du at få akupunkturbehandling for det ene eller det andet, kan det varmt anbefales.

Flere Nyheder