En boremaskine har næsten revolutioneret håndværket!

15 januar 2020 Anders Lundtang Hansen
En boremaskine har næsten revolutioneret håndværket!

Hvis du ikke ligefrem slår søm i med en hammer, hvad benytter du dig så ellers af, når noget skal bores sammen med skruer af forskellige materialer?

Du bruger velsagtens boremaskiner i god kvalitet!

Det er mandens elskede værktøj, og det er håndværkerens uundværlige værktøj, for det er svært at forestille sig en håndværker, der kan fungere uden en boremaskine – det må være som en forfatter, der godt nok har begge arme, men skal skrive et romanhit med bind for øjnene: Det kan måske langt ud lade sig gøre, men det bliver virkelig besværligt.

Men endnu sværere er det at forestille sig, hvad man gjorde, før boremaskiner blev opfundet.

Reelt set havde man kun hammeren og variationer af denne, og skulle man have sømmene og deres afarter ud igen, så blev det virkelig besværligt og kunne medføre, at man ødelagde materialerne – på samme måde, som det sker i dag, hvis man ikke er god til brugen af en hammer.

Det er så herligt let, at man lige kan skrue nogle skruer i for at sætte materialer sammen, om det så skal være mere permanent eller lige til en hurtigt løsning.

Og det er lige så let at få skruerne ud igen med den samme boremaskine eller en anden af tilsvarende, for skruernes hoveder minder ofte om hinanden, selvom der findes forskellige modeller – men det øger kun behovet for, at man vil have flere hoveder til ens boremaskine, så man er på den sikre side med udstyret.

Faktisk er det så let at bruge en boremaskine, at selv helt unge mennesker kan bruge sådan en ved minimal oplæring, og så med en smule løbende træning bliver man hurtigt rigtig god til at bruge den.

Derfor skal der lyde en stor tak til dem, som i sin tid opfandt den moderne boremaskine, for verden ville ikke være det samme uden.

Flere Nyheder