Få dit flotte gulv igen med en professionel gulvafslibning

29 juli 2019 Astrid Pedersen
Få dit flotte gulv igen med en professionel gulvafslibning

Har du netop fået lagt nyt gulv, og derpå fået træværket behandlet med sæbe, er du nu i besiddelse af et af de lækreste gulve i Danmark. Få ting er så smukke som et nyslebet, sæbe behandlet trægulv, som med sit nærmest magiske skær kan lyse et helt rum op. Men dit nye gulv kræver megen pleje, hvis ikke det skal blive slidt alt for hurtigt.

Hvad sker der, når trægulvet bliver slidt?

Når et trægulv først begynder at udvise tegn på slitage, går der ikke lang tid, før gulvet udstråler alderdom og træthed. Dette er især udtalt i gulve, som er behandlet med lysnende sæbe. Den grålige overflade, som kendetegner et slidt trægulv, og som opstår når støv og skidt trænger ned i træværkets udtørrede overflade, vil stå i skærende kontrast til det hvidlige og lysende skær, som vil være bevaret der hvor gulvet ikke ofte bliver betrådt.

Plamager fra solfalming vil blege gulvets brædder, parketter eller planker til en grim, gullig tone, som især vil være tydelig under vinduer og foran glasparter, for eksempel terrasse eller altan døre. Og et slidt trægulv vil ikke på samme måde afvise spildte væsker, som et trægulv, hvor den beskyttende hinde i træværkets overflade er intakt. Dette betyder, at eksempelvis kaffe, te eller rødvin trækker ned i gulvets overflade, og her indlejrer sig i de udtørrede og porøse træfibre.

Dette skaber skæmmende pletter, som ikke kan fjernes ved gulvvask, uanset hvor meget du en skurer og skrubber. Vil du skjolder, småskrammer og overfladiske ridser samt de grimme, grå og matte slidspor og de gule misfarvninger fra solfalming til livs, er der ingen vej uden om: Du skal have foretaget en grundig og effektiv gulvafslibning.

Få tilbud på gulvafslibning online

Hos gulvkanonen.dk kan du altid få et godt tilbud på gulvafslibning ved erfaren og faglært gulvmand. Læs mere på gulvkanonens blog.

Flere Nyheder