Få hjælp til køb af bolig hos kompetent boligadvokat

10 februar 2021 Astrid Pedersen

Står du i en situation, hvor du har fået drømmehuset eller ønskelejligheden på hånden? Så vil du sikkert gerne bare skynde dig at underskrive købsaftalen, så boligen kan blive din. Når man efter måske måneders jagt på den perfekte bolig pludselig har chancen for at få en god handel i hus kan det være svært at besinde sig.

Der er da heller intet i vejen for at du skriver under på aftalen så længe denne altså er forsynet med et såkaldt advokatforbehold. Et advokatforbehold sikrer dig at boligen er reserveret til dig i cirka fjorten dage. Inden for denne tidsramme vil du kunne fortryde handelen uden at det koster dig en krone. Og i løbet af denne tid vil du have mulighed for at læse samtlige dokumenter som hidrører fra huset eller lejligheden grundigt igennem.

Dette er vigtigt i forhold til din endelige beslutning et boligkøb repræsenterer en vigtig beslutning og en ganske betragtelig økonomisk udskrivning. Derfor er det essentielt at du sætter dig ind i samtlige sagforhold som fremgår af den relevante dokumentation.

Denne kan eksempelvis bestå af regnskaber og budgetter fra den til ejendommen hørende bolig forening, som kan afsløre en mangelfuld økonomisk drift. Ejendommen kan være behæftet med tvivlsomme lån eller skulle have udført renoveringer til hvilke der ikke er henlagt midler. Dette kan betyde en stigning i udgifterne til den fælles kasse hvilket kan påvirke din økonomi.

Der kan også være lån i ejendommen som hver enkelt husstand hæfter for. Og endelig vil du af diverse beslutnings referater fra bestyrelsesmøder eller generalforsamlinger kunne danne dig et generelt indtryk af hvorledes ejendommen administreres i det daglige.

Lad din boligadvokat hjælpe dig med formalia

Dette kan virke som en stor mundfuld for en lægperson som kke har det store kendskab til jura og økonomi. Derfor kan du med fordel overlade denne opgave til en dygtig boligadvokat – læs mere på eBoligadvokat.dk.

Flere Nyheder