Hvor er tyngdepunktet på døren?

27 juni 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Uden vi skal hen i fysiktimen med denne artikel, så er tyngepunktet det sted, hvor man kan mærke, at vægten bærer hen, og hvis du kan få noget til at balancere, så har du fundet tyngdepunktet.

Der er selvfølgelig mere at sige om sådan et tyngdepunkt, men det er lige det vigtigste at forklare her.

Og det er meget praktisk at vide, når man har købt en dør fra Klarwindows.co.uk og skal have den sat op og generelt bare have den båret frem og tilbage.

For det er meget rart at vide, hvordan man bedst kan have den i armene og hænderne ikke bare med, hvordan man holder den bedst, men så man også undgår, at den begynde at hælde til den ene side.

Dette tyngdepunkt skal man også have øje for, når man sætter døren op, for det kan have meget at sige med, hvordan opsætningen kommer til at forløbe, og hvordan det kommer til at tage sig ud bagefter.

dør

Det er godt at kende til tyngdepunktet på døren

Desværre er det ikke altid bare nok at måle på døren og finde midten og så antage, at det er hér, tyngdepunktet er, for der er andre faktorer, der spiller ind.

Det handler jo også om fordelingen af vægten, for vægten på døren kan være større i den ene ende end den anden – specielt hvis man lægger noget ovenpå døren, mens man bærer den.

Derfor kan tyngdepunktet også forskyde sig, og det kan jo ske ved, at man skal slibe den ned, eller man skal skære noget fra, så den kan passe i dørkarmen. Så kommer man til at få et nyt tyngdepunkt.

Det drejer sig måske bare om en lille ændring, men lige med opsætningen af en dør skal man være meget præcis, og her spiller selv de små ting ind.

Flere Nyheder