Professionel fliserens – når dine fliser skal stråle

01 september 2021 Astrid Pedersen

Er fliserne i din indkørsel eller på din terrasse skæmmet af hvid og gullige pletter? Så har du sikkert fuglene under mistanke. Men faktisk er fuglene ganske uden skyld i denne misere. De kulørte og hvide pletter skyldes nemlig ikke fugleklatter, men et fænomen som kaldes flisepest.

Hvad er flisepest?

Flisepest er en lavart som trivis rigtig fint på golde og solbeskinnede overflader så som for eksempel klippesider og så selvfølgelig fliser.

Lav er en særlig organisme som består af en symbiose mellem svamp og alger, og som hovedsagelig ernærer sig ved en proces som kaldes fotosyntese. Her omdannes lys til næring for lav som således kan leve på steder hvor andre organismer må give op – for eksempel på dine fliser der hvor solens lys er skarpt.

Flisepest er ikke direkte skadeligt for dine fliser. Men forsøger du at fjerne de skæmmende pletter ved hjælp af en højtryksspuler kan du selv forårsage skade på flise belægningens overflade. Du kan for eksempel komme til at spule flisernes beskyttende skaller bort.

Når dette sker bliver flisen porøs i overfladen. Flisen bliver dermed sårbar over for indtrængende fugt. Og så har du balladen til vinter hvor de lave temperaturer kan forårsage frostsprængninger i flisen, som dermed ødelægges fuldstændig.

Lad en professionel havemand forestå fliserens

Hvad du i stedet bør gøre er at alliere dig med et havefirma som kan hjælpe dig af med den irriterende flisepest. Når du lader eksempelvis Stecks Fliserens forestå rensning af fliserne kan du være sikker på at de ikke lider skade.

Stecks Fliserens benytter nemlig udelukkende professionelt udstyr som betjener sig af varmt vand og et minimum af kemikalier. Og Stecks Fliserens tilbyder altid en afsluttende imprægnering af dine fliser – for det mest holdbare resultat.

Du kan læse mere om fliserens ved Stecks Fliserens på virksomhedens hjemmeside https://stecksfliserens.dk/fliserens/ 

Flere Nyheder