Selvom strygemærker før var en lappeløsning, holder de ikke evigt

29 juli 2021 Anders Lundtang Hansen

For mange år siden var strygemærker sådan en afart af stoflapper, man syede på tøjet, så man kunne sørge for, at tøjet holdt lidt længere, hvis der nu var kommet et hul på tøjet, så man frøs, eller det var ved at gå op, eller tøjet bare var ved at mørne op, så man måtte fikse det sammen på kryds og tværs med lapper af stof.

Derfor så man mere på det praktiske end det æstetiske, når man brugte den slags, for det var jo også en løsning, som specielt de fattige folk brugte, når de ikke havde råd eller mulighed for at købe nyt tøj, så man måtte lave det meste i hånden og redde det til, som det var ved at forgå.

Af den grund gik meget tøj også i arv – også selvom det ikke var til det samme køn.

Strygemærker har også en udløbsdato

For tiden handler det mere om, at selvom man lidt kigger retur på en svunden tid med strygemærker, så er de sindrigt lavede med tydelige motiver, som man kan få sig mange af, så man ikke behøver lave dem selv.

Man kan finde den slags på: https://www.maj-design.dk/143-maerker-strygemaerker .

Men derfor kan den slags strygemærker også stadigvæk blive slidte, hvis de sidder på tøjet hos aktive børn, hvor det kan være på albuerne eller knæene, hvor man har de lapper på tøjet.

Strygemærkerne kan være en ekstra forstærkning foruden at se pæne ud, men med tiden bliver de også slidte.

Man kan så forsøge at udskifte dem, hvis man ikke allerede har brugt dem til at fungere som en lappeløsning, men det vil ikke altid se lige pænt ud.

Derfor har strygemærker også en udløbsdato, og det kan være smart at have et mindre arsenal af dem liggende, så man altid har nogle, når man skal bruge dem.

Flere Nyheder