Skal industribyggeri bare have lov til at bruse fremad?

19 januar 2020 Anders Lundtang Hansen
Skal industribyggeri bare have lov til at bruse fremad?

Selvfølgelig har tiderne forandret sig med, at vi ikke bare hæmningsløst bygger industribyggeri med tanke på at gøre et fremskridt med teknologien og bare have en indbildt, blind tro på, at naturen nok skal klare sig selv, fordi den altid har været her.

Her glemmer vi så lige i det regnestykke, at naturen skal bruge tid på at komme sig, mens vi mennesker kan plante bygninger over det hele efterhånden med virkelig kort varsel.

Man skal have tilladelser til at opføre bygninger, der skal lægges en strategi, man skal se ud i fremtiden, måske skal man kompensere ved noget i lokalmiljøet ved at bygge til industri, hvilket måske kan ses, hvis man opfører industribyggeri i Skive for eksempel, hvor man så skal bidrage med grønne arealer som kompensation.

Men selvom det ikke bare er lige til at få opført den slags industribygningerne, så ender de jo ofte med at komme til alligevel, og så kan man synes om udseendet på dem, om man kan lide det eller ej – men æstetisk ændrer det ikke på, at det påvirker vores undergrund.

Der er en grund til, at man skal lade landbrugsjord ligge brak nogle gange, så man ikke udpiner jorden.

Forestil dig så, at en bygning får lov at stå i mange år og måske senere revet ned, fordi den er blevet for gammel, utilsvarende eller måske ligefrem forurener(!)

Så kan man måske fjerne de bygninger, så man ikke kan se dem, men det er ikke ensbetydende med, at bygningernes spor er væk.

Det kan tage virkelig lang tid at genskabe en frugtbar jord, og så er der jo især herhjemme det “problem” med, at landet er lille, og store dele af det skal bruges til landbrug, så vi har ikke så meget plads at gøre godt med, før vi mister grønne områder og skovarealer.

Så derfor bør vi tænke os om, før vi bygger den slags i et væk.

 

Flere Nyheder