Vælg din forretningsrejse som en afbudsrejse

07 juli 2021 Anders Lundtang Hansen
Vælg din forretningsrejse som en afbudsrejse

Du vil nok tænke, at forretningsrejser skal man ikke vælge som afbudsrejser, for det kan for det første se skidt ud, hvis man nu inviterer nogle samarbejdspartnere ud, og man så ikke vælger at give dem en luksustur, men bare sender dem på en afbudsrejse, hvor de skal være parat til at reagere hurtigt for at komme med den rette.

Selvfølgelig kan det give et godt indtryk at, at man er sparsom og ikke klatter penge væk, og en afbudsrejse kan sagtens føles som luksus, men det er ikke helt heldigt, hvis man skal være heldig for at få en afbudsrejse for at komme til et møde.

Og det er jo netop det andet aspekt ved afbudsrejsen som forretningsrejse: Tiden.

Man skal nemlig være parat med kort varsel til at tage på den, og så kan man ikke regne med, at der dukker en egnet op tids nok.

Du skal selv på en afbudsrejse som forretningsrejse

For en sikkerheds skyld skal man nok ikke sende eksterne parter ud på en afbudsrejse i forretningsøjemed, men lad os sige, at du nu er kørende sælger, der skal til udlandet for at gøre en god handel eller forretning på vegne af ens virksomhed.

Der er jo intet i vejen for, at man så lige ser, om man kan spare lidt penge ved at se, om der skulle være en afbudsrejse, der ville passe med de betingelser, som man skal på turen med.

For man kan måske være lidt mere fleksibel med afrejsen og hjemkosten, end hvis man skulle på ferie.

Ellers er der jo altid den situation, at man oplever med kort varsel, at ens normale afgang er blevet aflyst, og man kan ikke rykke den handel; så kan man jo se på, om der skulle være en afbudsrejse, som man kan tage på i sidste øjeblik, så det bliver redningen for virksomheden.

Flere Nyheder